SHIATSU komt oorspronkelijk uit China waar het gekend is als TUINA en werd door monniken overgebracht naar Japan waar het voor de lokale behoeften werd aangepast en uitgebreid tot de huidige vorm die wij nu kennen en over de hele wereld beoefend wordt.

SHIATSU is een traditionele Japanse massagevorm en staat voor vingerdruk, bij ons beter gekend als acupressuur omdat dezelfde punten gebruikt worden als in acupunctuur.

 

Bij Shiatsu komen er helemaal geen naalden bij te pas. Men maakt gebruik van duim, vingers, handpalm, elleboog en knie.

SHIATSU MET GEZOND VERSTAND

 

Shiatsu is een onderdeel van een gezonde levenswijze samen met een gezonde voeding, een goede ademhaling, aangepaste lichaamsbeweging en een positieve ingesteldheid.

SHIATSU maakt gebruik van drukpunten op energiebanen (meridianen) om de zelf genezende kracht in ons lichaam te stimuleren. In eerste instantie is het doel van Shiatsu het lichaam gezond te houden om optimaal te kunnen functioneren.

 

Een maandelijkse behandeling bouwt een goede weerstand op tegen ziekten, zowel fysisch als mentaal. Daarnaast kan een regelmatige behandeling een heerlijke ontspanning zijn of een broodnodige opkikker.

Seiki is een subtielere manier om de energie in beweging te brengen. Met de handen brengt een zachte aanraking een diepe ontspanning, soms een confrontatie met zichzelf.

 

Dit is ideaal voor mensen die op bepaalde plaatsen geen duim druk verdragen.

SHIATSU BEOEFENAARS behandelen niet enkel gezonde mensen maar zoeken ook naar de onderliggende oorzaken van gezondheidsproblemen.

 

Shiatsu kan helpen bij allerlei kwalen zoals stress, slapeloosheid, vermoeidheid, hoofdpijn, rug- nek- en schouderklachten, spier- en gewrichtsklachten, ademhalingsproblemen, verteringsproblemen, hormonale problemen, circulatieproblemen. Deze lijst is ver van volledig.

Van elke klant wordt een persoonlijk dossier bijgehouden om veranderingen en vorderingen op de voet te kunnen volgen en zodoende de behandelingen aan te passen. Alle informatie is strikt confidentieel.

Als Shiatsu beoefenaar stel ik geen diagnose van fysieke, psychische of acute aandoeningen. Dit laten we over aan een arts of een gekwalificeerde persoon.

 

In geval van een ernstige aandoening, raadpleeg dan een arts. Shiatsu kan een aanvulling zijn bij een medische behandeling. (sic. BSF)

Een volledige SHIATSU lichaamsbehandeling duurt 1 uur, 1u30 met voorafgaand gesprek en evaluatie achteraf.

 

De behandeling wordt op gemakkelijke, loszittende kleding gedaan.

 

Bij de eerste behandeling is er meer tijd nodig voor de anamnese en voorziet men best 2u.

Ik werk nu niet meer op een Japanse futon, maar enkel op een massagetafel.

 

Het ergonomisch body kussen verzekert een correcte positie van de ruggenwervel voor een optimale behandeling.

 

Voor personen die slecht te been zijn is er ook een massagestoel beschikbaar.

Elke Shiatsu behandeling vormt één geheel door integratie, naar behoefte, van een kinesiologie test, Seiki, cranio-sacraal, stretching, voedings-en leef advies zoals:

 

  • ademhalingstechnieken
  • eet- en slaapgewoonten
  • fysische en mentale oefeningen

Een sessie LIFE COACHING kan gegeven worden met of zonder Shiatsu.

 

In de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) legt men de link met de mentale en emotionele oorzaak van de onbalans in het lichaam. De 5 elementen theorie helpt ons tot in de kern komen.

 

Ons lichaam verwittigt ons goed op tijd als we met iets niet goed bezig zijn. Daar moeten we naar leren luisteren.

 

De meeste situaties hebben vaak dezelfde triggers en symptomen, maar voor iedereen een verschillende oorzaak. Zo is bijvoorbeeld iedere burn out verschillend en moet anders aangepakt worden. In de life coaching gaan we juist daarnaar op zoek.

 

Ook hier wordt geen diagnose gesteld waarvoor enkel een arts bevoegd is. Samenwerking is altijd aangeraden.

BLOESEMTHERAPIE  van Dr. Bach is volledig natuurlijk en wordt gemaakt van wilde bloemen, struiken en bomen uit onze klimaatgordel. Ze kunnen door iedereen gebruikt worden zonder neveneffecten of enige invloed op andere medicatie. Bachbloesems hebben een invloed op de gemoedsinstelling van de persoon en kunnen zowel negatieve emoties helpen verwerken als positieve eigenschappen doen bloeien. Bachbloesems helpen zowel bij angst, boosheid, twijfel, depressie, verdriet en stress als bij het opbouwen van geduld, begrip, vertrouwen en enthousiasme.

 

Bachbloesems worden gekozen na een inleidend gesprek en samengesteld naar de behoefte van de persoon op het moment zelf samen met een verklaring van de gekozen bloesems. Dit duurt ongeveer een half uur.

CHAKRA HEALING met de “Life Essences” van de Australiër BEN RISBY JONES wordt het harmoniseren van de 7 chakra’s versterkt. Het koste hem 6 jaar, 4 maal rond de wereld en 30 verschillende landen om de “Life Essences” te maken uit planten, koraal en mineralen. Dit energetisch hulpmiddel brengt ontspanning en inzicht in de chaos van je leven. De “Life Essences” zijn speciaal bedoeld om de 7 basisaspecten van het menselijk bestaan op 1 lijn te brengen.

 

Deze behandeling wordt hier niet meer gegeven. Hiervoor verwijs ik door naar www.de-aarde-in.be

OORKAARSEN worden nog steeds gemaakt door de HOPI indianen, de oudste pueblostam met grote medicinale kennis. Oorkaarsen zuiveren de gehoorgang tot aan het trommelvlies en hebben invloed op neus- en keelholte via de buis van Eustachius.

 

Een behandeling is aangewezen bij overtollig oorsmeer, verkoudheden, hoofdpijn, sinusitis, oorpijn of als totale ontspanning. Een behandeling wordt afgeraden bij geperforeerd trommelvlies, implantaten en acute oorontstekingen.

 

Deze behandeling wordt gecombineerd met een schouder, nek en hoofdmassage en duurt ongeveer 1u.