ACUPRESSUUR voor honden ligt heel dicht bij de acupressuur voor mensen en komt overeen met de acupunctuur punten, met dit verschil dat de duim druk gebruikt wordt in plaats van naalden.

De nadruk ligt hier weer, zoals in de Shiatsu, op het in evenwicht houden van de energie in de meridianen om een optimale gezondheid te behouden.

 

Net zoals voor de mensen moet uw hond een goede voeding krijgen, voldoende beweging hebben, en in een hygiënische en natuurlijke omgeving leven.

 

Uw hond heeft tevens behoefte aan een kalme en assertieve leider.

Nochtans zien we dat meer en meer honden zich moeten aanpassen aan een ons jachtig en chaotisch leven of aan het leven in een hectische stad.

 

Niet alle honden kunnen dat aan… zelfs niet alle mensen kunnen dat aan en dikwijls gaan de twee samen.

Hier kan acupressuur gecombineerd worden met Seiki, stretchings en eventueel Bach bloesems om een hond terug in evenwicht brengen.

 

Zoals met Shiatsu kunnen een hele lijst fysieke en mentale kwalen verholpen worden, zoals: angsten, stress, neurotisch gedrag, slapeloosheid, vermoeidheid, lusteloosheid, rug- nek- en schouderklachten, spier- en gewrichtsklachten, heupdysplasie, ademhalingsproblemen, verteringsproblemen, allergieën,  hormonale problemen, circulatieproblemen.

Mijn doel is zowel de hond als zijn baas in evenwicht te brengen en gezond te houden.

 

De hond moet op zijn baas kunnen rekenen als kalme en assertieve “pack leader” en de baas moet het volledig vertrouwen van zijn hond hebben.

 

Samen moeten ze een team vormen in harmonie met hun omgeving.

HONDEN MASSAGE combineert verschillende technieken zoals onder andere: wrijven, rollen, kneden, zonder bepaalde punten op de meridianen te behandelen.

 

Op zich is een massage aangeraden als ontspanning en als bevordering voor de bloedsomloop.

 

In de praktijk wordt een korte massage geïntegreerd als inleiding tot de acupressuur of als opwarming voor het zwemmen.

Zowel hond als baas hebben deugd aan STRETCHING.

 

Vooral oudere honden waarbij de spieren wat strammer worden en honden met gewrichtsklachten genieten van deze oefeningen.

 

Alle spieren en pezen rond de gewrichten worden zacht en traag gestrekt waarna het lichaam zich terug soepeler kan bewegen.

RELAXATIE is het doel.

 

Meestal wordt er zowel acupressuur als massage en stretching in 1 behandeling gecombineerd. Sowieso geniet uw hond van al de aandacht en gaat ontspannen. De behandeling stimuleert de zelfhelende kracht van het lichaam en hopelijk gaat U zelf ook heerlijk ontspannen naar huis.

 

U bent trouwens de spiegel van uw hond…of is het omgekeerd!

De acupressuur voor honden is een preventieve en aanvullende therapie waardoor samenwerking met uw dierenarts aangewezen is.

 

Vooral na een chirurgische ingreep vraag ik een schriftelijke toelating van de dierenarts (klik hier).

 

Bij de eerste behandeling wordt er meer tijd besteed aan de kennismaking, de geschiedenis en de huidige toestand van uw hond, de behandeling is dan iets korter dan bij de volgende behandelingen.

 

De totale duur is ongeveer 1u.

Achter de parking ligt een speciaal aangelegd  hondentoilet. Daar kunt U uw hond nog eens uitlaten voor U binnenkomt.

 

Voor de hyperactieve en over enthousiaste honden is er een volledig omheind veld. Indien nodig ga ik met U nog even het veld in voor de behandeling.