ZWEMMEN is heel goed voor de algemene conditie van uw hond. Het hele bewegingsapparaat wordt veel intensiever gebruikt dan bij het wandelen en vrijwel niet belast.

 

Er is veel minder kans op problemen met gewrichten. Ook gekwetste of versleten gewrichten door competitie, ouderdom of overgewicht blijven langer soepel.

 

 

Hoe vroeger je begint met PUPPY WATERGEWENNING  hoe beter voor je pup.

 

Het zwemmen, helpt bij de spieropbouw en is goed tegen groeipijnen. Het is goed voor de socialisatie en tegen angst, maar vooral heel plezierig!

We beschikken over een overloop zwembad van 5m x 7m en 1m30 diep. Een zacht hellend loopvlak langs de 7m geeft gemakkelijk toegang tot het bad. Er is ook een stroomversneller  voorzien voor de extra sportieve honden.

 

Dankzij een extra zuiveringsinstallatie blijft het water optimaal, laag aan kalk – en chloorgehalte. Rond het bad is er vloerverwarming en antislip tegels.

 

Zowel het water als de ruimte wordt op 30°C gehouden.

Bij de eerste behandeling wordt er meer tijd besteed aan de kennismaking, de geschiedenis en de huidige toestand van uw hond, de zwemles is dan iets korter dan bij de volgende behandelingen. De totale duur is ongeveer 1u.

 

Zwemmen is heel vermoeiend, dus vooraf geen lange wandeling of intensief spel met uw hond. De eerste keren draagt uw hond een van onze zwemvesten, zelfs als die al ervaring heeft.

 

U beslist zelf of U mee met mij in het water gaat of niet, sowieso ga ik altijd met uw hond mee in het zwembad.

In enkele gevallen mag uw hond niet zwemmen:

 

  • Loopse teven omwille van de hygiëne
  • Hart aandoeningen omwille van de extra inspanning
  • Longaandoeningen omwille van de waterdruk en inspanning
  • Besmettelijke huidaandoeningen en open wonden
  • Oorontsteking

 

Daarom vraag ik U de eerste keer de twee formulieren ingevuld en ondertekend mee te brengen samen met het paspoort van uw hond:

 

 

De formulieren zijn te vinden onder “info” op deze site.

Achter de parking ligt een speciaal aangelegd hondentoilet. Daar kunt U uw hond nog eens uitlaten voor U binnenkomt.

Terwijl U zich verkleed (of niet) wordt uw hond geïntroduceerd aan de ruimte, krijgt een douche en zwemvest aan.

 

Het zwemmen wordt altijd aangepast aan uw hond, sommige honden zijn er direct mee weg, anderen hebben meer tijd nodig. Naargelang de conditie verbetert kunnen de rustpauzes ingekort worden.

 

Na het zwemmen, krijgt uw hond terug een douche en wordt afgedroogd. Er is ook een droger ter beschikking indien nodig.

 

U gaat best nog even langs het hondentoilet voor U doorrijdt.

HYDROTHERAPIE is vooral aangeraden na een ongeluk of na een operatie. Eerst en vooral heeft je hond rust nodig. Daarna moet je hond begeleid worden in zijn revalidatie door de dierenarts of zijn assistent. Als alles goed verloopt kunnen we hier samen verder werken aan de conditie. Vandaar ook het verplichte formulier van uw dierenarts. (Klik hier)

 

 

CONDITIE TRAINING is goed voor honden die aan competities meedoen, maar ook zij die aan shows meedoen hebben er baat bij heel het jaar door te blijven oefenen. Bij extreme weersomstandigheden of met verlofperiodes wordt er meestal minder gedaan en gaat de conditie wat achteruit.